Nazywam się Tomiła Karwowska i jestem magistrem dietetyki klinicznej. Skończyłam licencjat na Śląskim Uniwersytecie Medycznym i magistra na Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej. Obydwie szkoły na specjalizacji: dietetyka kliniczna. Uczestniczyłam również w takich kursach oraz konferencjach jak:
- “Żywienie, suplementacja, trening, motywacja, doping w sporcie” realizowane przez PEI,
- “Dieta roślinna w sportach siłowych” realizowane przez dr Damiana Parola,
- “Żywienie, kobieta a sport” realizowane przez Akademię Dietetyki Sportowej,
- “Sport nutrition, – ketogenic & carb cycling” realizowane przez Premium Sport Academy,
- “I Kongres pediatryczno – żywieniowy” pod patronatem Instytutu Żywności i Żywienia,
- “Wspomaganie żywieniowe wyników sportowych i biegaczy i w budowaniu masy mięśniowej” realizowane przez spółkę Mój Dietetyk,
- “Psychodietetyka, zrozumieć żywienie” realizowane przez Śląskie Centrum Zdrowia.
Ze względu na to, że dietetyka to nie tylko mój zawód ale także i pasja, cały czas dokształcam się i podnoszę swoje kwalifikacje, żeby być na czasie i pracować z pacjentami najlepiej jak tylko potrafię. Często współpracuję również osobami na diecie roślinnej i aktywnymi fizycznie. Prywatnie kocham gotować, jeść i podróżować, Pierwsze dwie pasje popchnęły mnie w kierunku dietetyki a ostatnia dodaje mi ciągle nowych inspiracji do tworzenia jadłospisów.
Z Martyną poznałyśmy się na studiach i już od kilku lat przyjaźnimy się, razem szkolimy i podróżujemy, natomiast dopiero teraz zdecydowałyśmy się połączyć siły.
Moim głównym celem jest pokazanie Ci, że zdrowe odżywianie może być przyjemne oraz stać się naturalną częścią Twojego życia. Na co dzień zarówno w swoim żywieniu jak i w jadłospisach dla pacjentów, jestem zwolenniczką szybkich, prostych i zdrowych posiłków, które w przyjemny sposób umożliwiają redukcję czy utrzymanie masy ciała.